ENERGIE VERDE Energia verde este sursa de energie a viitorului fiind o sursa inepuizabila.
Productia de energie electrica a panourilor fotovoltaice este influentata de radiatia solara din locatia montajului si a orientarii panourilor solare.
Sistemele fotovoltaice pot fi Off-Grid (izolate sau independente), sisteme fotovoltaice autoconsum care permit consumul din retea si baterii dar nu permit injectarea in retea, sisteme fotovoltaice hybrid care permit consumul din panourile fotovoltaice, din baterii sau din retea dar permit si injectarea surplusului de energie in retea (Setarile se fac din calculator la alegerea beneficiarului) si sisteme fotovoltaice ON-Grid (legate la retea, fara baterii), care injecteaza surplusul de energie in reteaua distribuitorului.
Venim in intampinarea persoanelor care doresc sa construiasca case de vacanta sau alte constructii in zone izolate unde nu exista posibilitatea racordarii la sistemul energetic oferindule solutii viabile de energie electrica cu echipamente de calitate.
Sistemul fotovoltaic off grid (fara legare la retea) are urmatoarea componenta: panouri fotovoltaice, care pot fi monocristaline, policristaline sau amorfe),sistem de montaj  la sol sau pe acoperis inclinat,cablu solar rezistent la ultraviolete si inghet, regulator (controler) de incarcare care pot fi PWM sau MPPT, acumulatori (baterii) care pot fi de tip VRLA acid+plumb, AGM (baterii cu gel) si lithium care sunt cele mai performante asigurand peste 6000 de cicluri de descarcare la DoD 80% dar si cele mai scumpe si componenta de baza invertorul care poate fi cu unda modificata sau cu unda pura.
Principiul de functionare al sistemului fotovoltaic este urmatorul:
Celulele panoului fotovoltaic absorb lumina soarelui(fotonii) si ii transforma in energie electrica (curent continuu). Din panoul fotovoltaic curentul este trimis spre acumulatori prin controlerul de incarcare care are rolul de a proteja acumulatorii de supraancarcare si impiedica pierderea de curent spre panourile fotovoltaice pe timp de noapte cand panoul nu produce nimic.
Din acumulatori curentul continuu este preluat de invertor si transformat in curent alternativ 220-230V tensiunea la care functioneaza majoritatea aparatelor electrocasnice si electronice. Pentru consumatorii inductivi este nevoie sa folositi invertor cu unda pura.
Pentru a descarca catalogul cu produse pentru productia de energie accesati
https://v-tac.eu/images/catalog/V-TAC_Solar_Energy_Catalog.pdf